Inspiration & Opskrifter
Lad dig inspirere af os…
Lad dig inspirere af os…
Lav dig egen pesto
4 store håndfulde basilikum
200 g mandler/hasselnødder/pinjekerner/cashewnødder eller peanuts (vælg din ynglings nøddetype)
1-2 fed hvidløg efter smag
1 dl. olie, eller til konsistensen er som ønsket. Du kan bruge en neutralt smagende olie eller olivenolie.
Basilikum skylles og tørrer lidt på et rent viskestykke.
Alt blendes sammen. Olien tilsættes lidt efter lidt og evt. mere indtil ønsket konsistens.
Hældes på rene glas med låg og opbevares i køleskabet i op til 1 uge. Kan fryses i plastikemballage. Bør optø i køleskabet.
Pesto kan også laves med kruspersille eller bredbladet persille. Prøv gerne at blande persille i basilikumpestoen.
Det smager også godt med parmesan ost i pestoen.
Sprøde med en lækker lakridssmag
75 g blødt smør
120 g hvedemel
75 g sukker
1 tsk. Vanilla sukker
Ca. 50 g fintklippet lakridstagetes
Dejen røres sammen og sættes som nødder på en bageplade.
Bages ved 180 grader i ca. 10 minutter.
med en orientalsk undertone
125 g smør
200 g sukker
1 æg
2 spsk. hakket thaibasilikum
200 g mel
1 tsk. Bagepulver
½ tsk. Salt
Smør og sukker røres blødt. Resten af ingredienserne tilsættes og dejen sættes i små kugler på bagepladen. Trykkes flade med en gaffel.
Bages ved 200 grader i 6-8 minutter.
På følgende link (billedbank) finder du inspirationsfotos. Du kan frit bruge vore fotos som du ønsker det i reklamer eller andet; nedenfor ser du eksempler på nogle af vore mange billeder.